Тренировки за деца 5-6 години

С групата 5-6-годишни деца тренираме веднъж в седмицата. На тази възраст (особено ако у родителите няма амбиции да се профилира към професионален спорт) това е напълно достатъчно.

Helathy Kids за най-малките включва забавни игри и упражнения, с които учим децата на базови движения с теглото на собственото тяло. Основните умения, които развиваме, са тичане, скачане, клекове, коремни преси и огромен набор от упражнения, които развиват сила и координация и издръжливост.

 

Игрите, които играем, най-често са отборни, а не индивидуални – причината е, че в тази възраст децата все още не са готови да приемат загубата и я преживяват много тежко. Вместо да ги подлагаме на това, ние насочваме усилията си да ги учим на работа в група и подкрепа към другите.

Целта ни е във всяко от заниманията да имаме упражнения, които развиват вестибуларния апарат на децата. Дали ще са кълбета, скокове, бягане наобратно или нещо друго, хлапетата неусетно развиват адаптивност, координация и баланс.

Разговорите и уроците за храната са преплетени в игрите и упражненията, които правим и се стараем децата да придобият съвсем начални познания по темата за водата, захарта, шоколада и соковете.

Цена за участие в групата 5-6 години